Grad Kikinda pomaže porodici Mesaroš iz Sajana

U požaru u Sajanu koji se dogodio 14. maja posle ponoći u ulici Adi Endre 106 izgoreo je krov od kuće, prostorija za laktofriz, muzilica i štala u kojoj je bilo 15 teladi. Mesec i po dana kasnije zatičemo potpuno drugačiju sliku. Vlasnici kuće Vilmoš Mesaroš i njegov sin Arnolda imaju samo reči hvale za Grad Kikindu i sve koji su im pomogli da ublaže ogromnu materijalnu štetu koja je nastala, a ovu porodicu posetio i gradonačelnik Pavle Markov.

-Ovoj porodici deo domaćinstva izgoreo je za vrlo kratko vreme tako da su u jednoj noći izgubili najveći deo onoga što je stvoreno u proteklih 20 godina. Želeli smo da dođemo i posetimo ove vredne ljude i da sa njima popričamo o tome kakva pomoć im je potrebna. Ne možemo da vratimo ono što je nekada bilo, ali možemo da pokažemo da je grad spreman da pomogne – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.

Porodica Mesaroš gradskoj upravi obratila se pre mesec dana sa molbom za pomoć rekao je Imre Kabok, član Gradskog veća.

-Pronašli smo način kako da ublažimo nastalu štetu. Donirali smo tri junice, a nastojaćemo da pomognemo i u obnovi opreme neophodne prilikom muže koja je izgorela u požaru. U ovakvim situacijama videla se na delu solidarnost koju ima naša sredina – kazao je Imre Kabok, član Gradskog veća.

Vilmoš Mesaroš napominje da je sanacija kuće počela pre dve nedelje i dodaje da je zahvalan na pomoći koja mu je pružena.

-Svima hvala na pomoći. Nismo ni sanjali da će nas zadesti ovakva nesreća, ali uz pomoć dobrih ljudi ublažena je šteta koja je nastala – rekao je Vilmoš Mesaroš.

Od fabrike “Toza Marković” stigla je donacija od 4.100 crepova, a Mesaroši će dokupiti još nekoliko paleta kako bi završili sve što mogu do kasne jeseni.Ova porodica bavi se stočarstvom oduvek. Imaju 90 grla i obrađuju 50 jutara zemlje. Dnevno se u ovom domaćinstvu proizvede oko 500 litara mleka koje isporučuju “Imleku”.