Goran Kurteš novi trener kikindskih rukometaša

Posle dve pobede, jednog remija i tri uzastopna poraza uprava rukometnog kluba “Kikinda Grindeksa” odlučila je da se zahvali na saradnji treneru Miljanu Staniću i da ga zameni Goranom Kurtešom. Vojislav Bulatović, direktor kluba obrazložio je zašto je došlo do smene.

 

 

 

 

 

-Ljudi koji vode klub analizirali su utakmice u prethodnom periodu. Smatramo da rezultati i atmosfera u klubu u poslednjih dve, tri nedelje nije bila na nivou na kom smo očekivali. Zato smo došli do zaključka da su promene bile neminovne da bi se ekipa trgla, da bi se ozbiljnije radilo i da bi se postigli bolji rezultati – istakao je Vojislav Bulatović, direktor kluba.

Goran Kurteš je bivši reprezentativac Srbije i Jugoslavije, a po završetku igračke karijere trenirao je “Jugović”, “Vojvodinu”, mokrinsku “Crvenu zvezdu” i još neke klubove, a bio je i u Rumuniji.

-Za dobar rezultat bitan preduslov je dobra atmosfera u klubu. Rukometaši Kikinde imaju kvalitet i uz veći angažman i veću borbenost rezultat može dosta da se popravi. Sa 90 odsto igrača sam radio do sada tako da ću se vrlo lako uklopiti sa njima i oni u moj sistem rada – rekao je Goran Kurteš, trener RK “Kikinda Grindeks”.

U sredu od 20 sati u hali SC “Jezero” Kikinđani dočekuju beogradski “Partizan”.

-Pred domaćom publikom imamo priliku da se iskupimo za loše rezultate. Imamo šansu da dobijemo utakmicu sa “Partizanom” jer niko nije nepobediv u ovoj ligi – dodao je Mirko Kenjalo, kapiten.

Iz “Kikinde Grindeksa” pozvali su sugrađane da daju podršku navijačima. Apelovano je na sve koji će prisustvovati utakmici da dođu ranije kako se ne bi stvorila gužva jer je najvaljen dolazak navijača iz Beograda.