Godišnja nagrada Mokrina Peđi Krstinu

Svetog Arhangela Mihaila Morkinčani decenijama proslavljaju kao svoju slavu. Po završetku Liturgije u pravoslavnoj crkvi, u prisustvu kuma slave Perice Bugarčića, predsednka Mesne zajednica Živka Ugrenovića i gostiju u prostorijama mesne zajednice upriličeno je rezanje kolača.

 

 

 

 

Slavi je prisustvovao i gradonačelnik Pavle Markov koji je još jednom istakao koliko je važno da se podjednako vodi računa o potreba žitelja grada i stanovnika sela.

Mokrin kao selo ima poseban tretman što se tiče gradske uprave. Imate i predstavnika u Gradskom veću Gorana Dumitrova, a Mokrinčani su zaslužni što se neke stvari pomeraju na teritoriji čitavog grada. Planovi za narednu godinu nisu mali. Završavamo dogovor u vezi rekonstrukcije varoškog trga kako biste imali moderan centar sela. Planiramo asfalturanje bar jedne ulice, prečistač otpadnih voda – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.

Ovo je bila prilika da se rezimira šta je sve tokom godine urađeno u Mokrinu što je prisutnima prikazno na filmu.

-Najznačajnije investicije u 2018. godini bile su asfaltiranje ulice Železnički Novi Red, izgradnja otresišta, kao i uređenje škole i objekata FK “Delija” preko projekta NIS-a “Zajednici zajedno”. Sledeće godine planiramo da rekonstruišemo postojeći trg, trotoar na glavnoj ulici, da kupimo plac na koji bismo izmestili pijacu. Želja nam je i da kupimo objekat u koji bi objedinili Muzej Mokrin i legat Raše Popova – rekao je Živko Ugrenović, predsednik MZ Mokrin.

Tradicija da se za slavu uruči godišnja nagrada zaslužnom Mokrinčaninu ispoštovana je, a ove godine za vrhunske rezultate postignute u sportu priznanje je pripalo teniseru Peđi Krstinu.

-Drago mi je što sam dobio godišnju nagradu. Mokrinčani znaju da sam uvek tu za svoje selo. Ova godina mi je najbolja u karijeri i završavam je na 173. mestu. Ovo je prvi put da sam ušao u prvih 200 najboljih tenisera sveta. Cilj mi je da naredne godine budem u prvih 100 igrača. Uskoro počinjem pripreme za turnir Australian open koji sledi od 1. januara – dodao je Peđa Krstin.

Zahvalnice su dobili Dimitrije Rakin koji je tokom godine radio dobrovoljno na sanaciji arterskih bunara, udruženje žena “Mokrinčanke” za organizovanje specijalističkih lekarskih pregleda i unapređenje kulturno-umetničkog života i udruženje žena “Mokrin” za veliku pomoć i podršku u organizaciji varoških manifestacija.

Gostima su se predstavili tamburaški orkestar ADZNM “Gusle”, kao i tamburaši i pevačka grupa KUD-a “Mokrin”.