Gimnazijalci nižu uspehe na takmičenjima

Takmičenja su počela, đaci se trude kako bi ostvarili uspeh iz onih predmeta koji im najbolje idu. Takav je i Gimnazijalac Stefan Sremčev, učenik prvog razreda.

Iako svakoga dana putuje iz Mokrina, to ne utiče na ovog petnaestogodišnjaka da bude aktivan iz gotovo svih predmeta gde niže petice. Ipak, zapažen uspeh, koji potvrđuje iz godine u godinu, ostvaruje iz fizike:

-Za takmičenje me je spremala profesorica fizike Danijela Radlović Čubrilo i profesor fizike iz mokrinske škole “Vasa Stajić”, Dragan Vasić.  Osvojili smo 97 poena na Okružnom takmičenju. Potrebno je dosta priprema. Sa profesorima radim pitanja koJa su bila na drugim  takmičenjima. Ima oko 20 rokova. Reč je o dinamici rotacionog  kretanja, Njutnovi zakoni  mehanike.  

Kada je Nojman takmičenje u pitanju Sara Zamutović i Milan Ostojić su uspeli da se kvalifikuju. Drugo mesto, iz kompjuterske animacije i plasman za dalje takmičenje je ostvarila Marina Stefanović, kao i Kristijan Balaž, koji je osvojio prvo mesto. Svera njegovog interesovanja se bazira na računarskoj muzici:

-Ono što je interesantno kod računarske muzike je što je lakše proizvesti muziku u tom smislu da ne postoji taj humani element koji bi mogao da uspori proces stvaranja muzike. Nije potrebno da se osnuje bend sa više članova, dovoljan je jedan čovek kraj računara.

Učenici ove škole su uspešni u takmičenjima i iz drugih nastavnih predmeta. Pored ovih takmičenja u Gimnaziji se neguju i sportska nadmetanja pa će nakon reginolnog takmičenja u džudou gde su osvojili dva zlata i jednu bronzu na republičko takmičenje ići Tara Kojić, Dušan Kežić i Vasa Radu.