Gerontološkom centru novi sanitet

Vozni park Gerontološkog centra bogatiji je za novo i potpuno opremljeno sanitetsko vozilo marke “fijat dukato”. Značajna investicija stigao je u pravo vreme s obzirom na to da je postojeći sanitet u lošem stanju.
-Kvalitet prevoza naših korisnika biće podignut na viši nivo.Donacija je obezbeđena zahvaljujući zajedničkoj saradnji i koordinisanoj politici republičke i pokrajinske vlade u oblasti socijalne zaštite – istakao je Svetislav Vukmirica, v.d. direktor.


Za sanitet je izdvojeno 4,4 miliona dinara, a iako je vlasništvo Gerontološkog centra biće ustupljen i drugim ustanovama socijalne i zdravstvene zaštite u gradu.
Nove sanitete dobilo je sedam gerontoloških centara u Vojvodini. Ključeve namenjenih gerontološkim centrima u: Subotici, Somboru, Apatinu, Kikindi, Pančevu, Bačkoj Palanci i Domu “Sveti Vasilije Ostroški” u Novom Bečeju, direktorima tih ustanova uručili su juče predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.Za nabavku vozila Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvojilo oko 31,5 miliona dinara.