Fudbalski klub ŽAK proslavio slavu letnjeg Svetog Nikolu

Uz rezanje i osvećenje slavskog kolača na stadionu Vašarište proslavljena je slava FK ŽAK. Ovom događaju prisustvovali su predstavnici gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Pavlom Markovim kojiim je poželeo puno sportske sreće:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Svima u klubu, aktivnim i pasivnim igračima, navijačima čestitam slavu i da dugo i uspešno rade. Najvažnija je pozitivna energija u klubu koja postoji i koja privlači mlade. Ne mogu, a da ne pomenem i sve ostale klubove u našem gradu jer su svi dobri. Veoma je važno što klubovi okupljaju što više dece i mladih koji će stasati u dobre ljude

Predsednik ŽAK-a Jovica Bešlin uručio je gradonačelniku sliku na kojoj su svi igrači kluba i dodao da imaju stotinak registrovanih igrača:

-Od 22 fudbalera koji igraju za prvi tim svega šestorica su stariji igrači. Iznedrili smo dosta mladih i perspektivnih igrača. Razgovarali smo sa gradonačelnikom o tome da nam je potrebna pomoć u sanaciji nadstrešnice iznad tribina, adaptaciji svlačionica i uređenju pomoćnog terena.

Do kraja prvenstva u Vojvođanskoj ligi -Istok u kojoj se ŽAK takmiči ostalo je još tri kola.Posle 27. kola sa 31. bodom “žuti mravi” nalaze se na 13. mestu na tabeli.

-Teoretski nam treba još tri boda da bi obezbedili opstanak u ligi. Predstojećeg vikenda igramo sa novokozaračkom “Slobodom” i učinićemo sve da ih pobedimo. Sezona za nama bila je turbulentna, mladi igrači preko noći su morali da sazrevaju, a oni su pokazali imaju potencijal – dodao je Jovica Lakić, trener FK ŽAK.

Povodom klupske slave odigrane su i revijalne utakmice tri selekcija ŽAK-a.