Fudbalska sezona počela – rezultati polovični

Motivisani ulaskom u viši takmičarski rang i uspešnim pripremnim mečevima, fudbaleri OFK „Kikinda 1909“ pobedom su otpočeli novu sezonu u Vojvođanskoj ligi „Istok“. Oni su na domaćem terenu savladali „Budućnost“ iz Srpske Crnje rezultatom 3:0. Istim skorom slavila je i novokozaračka „Sloboda“, koja je pobedila tim „Jedinstva“ iz Banatskog Karađorđeva. Sa druge strane, meč između nakovačkog „Poleta“ i „Radničkog“ iz Kovina završen je bez golova. Pobedu, ali na gostujućem terenu ostvarila je velikoselska „Kozara“, koja golom slavila u Žitištu protiv „Begeja“. Kikindski ŽAK pretrpeo je poraz u Banatskom Karlovcu, gde je „Proleter“ pobedio rezultatom 2:1.

Naredno kolo u Vojvođanskoj ligi Istok donosi lokalni derbi, u kojem će se na terenu u Banatskom Velikom Selu sastati „Kozara“ i OFK „Kikinda 1909“. ŽAK će ugostiti „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja, a fudbaleri „Poleta“ idu u Srpsku Crnju, na duel sa timom „Budućnosti“. „Sloboda“ će u Perlezu gostovati timu „Vojvodina 1928“.

U prvom kolu Područne lige Zrenjanin, lokalni klubovi nisu uspešno otpočeli sezonu. Bašaidska „Vojvodina“ je na domaćem terenu izgubila od „Crvene zvezde“ iz Vojvode Stepe. Meč je završen rezultatom 1:2. Ruskoselska „Crvena zvezda“ igrala je nerešeno protiv „Naftagasa“ iz Elemira, a krajnji ishod utakmice bio je 1:1. Već u narednom kolu odigraće se lokalni derbi, jer će Ruskoselci ugostiti bašaidsku ekipu.