Fudbalska groznica u Kikindi: Svi spremni da na Mundijalu bodre “Orlove”

Svake četiri godine „najvažnija sporedna stvar na svetu“ na mesec dana postane glavna tema svih ljubitelja sporta.

Istinski ljubitelji fudbala pripreme za gledanje Prvenstva počinju još ranije i tada počinje razvoj strategija. Većina njih želi da svoje znanje i predviđanje unovči, tako da kladionice ovih dana imaju pune ruke posla. Euforija je evidentna, a oni koji se klade već su spremni za „rusku rapsodiju“.

O fudbalu se priča i tokom prijateljskih razgovora uz kafu. Oni iskusni već znaju šta možemo da očekujemo u narednih mesec dana, a pripreme, one finansijske, komplikovanije su nego što se čini, jer neki podižu i kredit kako bi mogli da ulože dovoljno. Čak i oni koji se ne klade ne mogu da ne izbegnu „fudbalsku groznicu“. Ipak, oni takmičenje posmatraju malo drugačije i prvenstvo će pratiti uz uživanje, jer pre svega očekuju dobar fudbal.

Pored kladioničara za Mundijal se pripremaju i lokalni ugostitelji, a ekipa TV Rubin posetila je restoran „Twenty“, koji je u vlasništvu selektora reprezentacije Srbije Mladena Krstajića. Kako kažu, oni su spremni i jedva čekaju prve mečeve.

U ovom objektu sve će u narednih mesec dana biti podređeno fudbalu, tako da čak i zaposleni nose majice sa brojevima i prezimenima naših reprezentativaca. Naš sagovornik Saša Bubulj je u stalnom kontaktu sa selektorom i pratio je pripremne utakmice reprezentacije, pa nam je rekao da u ekipi vlada odlična atmosfera i da se tim lako nosi sa pritiscima.

Naši reprezentativci i selektor imaju bogate karijere u zemlji i inostranstvu, pa im sudbonosni mečevi nisu nepoznati. Prvu utakmicu „Orlovi“ igraju protiv Kostarike u nedelju u 14 sati.