Fudbaleri ŽAK-a pripremaju se za prolećni deo prvenstva

Pre tri nedelje obavljena je prozivka prvotimaca FK ŽAK i od tada traju pripreme za prolećni deo prvenstva.

 

 

 

 

 

 

-Ekipa ŽAK-a trenutno je na 50 odsto fizičke pripremljenosti. Odigrali smo tri kontrolna meča. Rezultat nije toliko važan koliko je važno šta igrači pružaju na terenu – istakao je Jovica Lakić, trener FK ŽAK.

Ekipa je podmlađena u odnosu na prošlu polusezonu.

-Pet standardnih igrača napustilo je klub. Sada su tu mladi igrači kojima smo pružili šansu. U “Kozaru” iz Banatskog Velikog Sela otišli su Miloš i Marko Zečević, Miloš Radlović vratio se u matični “Polet” iz Nakova, Vladimir Kitanović prešao je OFK “Kikindu 1909”. Iz kluba je otišao i Marko Pašić – dodao je Lakić.

Klub sa Vašarišta u Vojvođanskoj ligi “Istok” zauzima osmo mesto sa 18 bodova.

-Ambicije su da ostanemo u ligi i da što pre obezbedimo opstanak. Biće jako teško jer mladi igrači nemaju iskustva. Za dve nedelje počinje polusezona. U prvom kolu igramo sa “Sutjeskom”, a i u drugom kolu smo domaćini “Krajini” – kaže ŽAK-ov trener.

Atmosfera među igračima je pozitivna.

-Podmladili smo tim tako da se nadam da će spoj mladosti i iskustva biti veoma dobar. Dobro radimo, imamo dobrog trenera ostaje da damo sve od sebe na terenu – kazao je Igor Fučak, kapiten FK ŽAK.

U nedelju ŽAK očekuje zvanična utakmica u gostima sa drugoplasiranom “Slobodom” iz Novih Kozaraca. Počinje KUP Fudbalskog saveza na nivou područja Zrenjanin u kojima igraju klubovi Vojvođanske lige, a pored ŽAK-a tu si u OFK “Kikinda 1909”, “Sloboda” i “Kozara”.