Fudbaleri se pripremaju za prolećni deo prvenstva

Prošlog vikenda fudbaleri nakovačkog “Poleta” počeli su pripreme za prolećni deo prvenstva, a na prvom treningu okupila se većina igrača iz prvog dela. Iz kluba su u prelaznom roku, koji još uvek traje, otišli Milan Vojvodić i rezervni golman Branislav Radojčić, dok je prelazak u OFK “Kikindu” najavio Miloš Zečević. S druge strane u klub su došla petorica igrača: Nikola Galić, Srđan Terzin , Saša Radulović , Stefan Kockar i golman Leon Barkoci. Fudbaleri “Barcelone”, koji su jesenji deo prvenstva u Vojvođanskoj ligi “Istok” završili na četvrtoj poziciji, odigraće desetak pripremnih utakmica.
U istoj ligi fudbaleri “Kozare” iz Banatskog Velikog Sela posle prvog dela prvenstva nalaze se na drugom mestu sa 34 boda. Prvoj prozivci odazvali su svi prvotimci, a u ovom klubu za sada nema dolazaka novih ni odlazaka starih igrača.
Prvotimci ŽAK-a jesenje takmičenje završili su na 11 mestu sa osvojenih 20 bodova. Dva igrača ovog kluba Goran Bećagul i Saša Barbat prešli su u redove područnog ligaša “Jedinstvo” iz Bočara.


U ovom momentu najviše problema ima FK “Sloboda” iz Novih Kozaraca. Ove godine klub proslavlja 70 godina postojanja i rada, ali se jubilej našao u drugom planu u odnosu na finansijske probleme . Velika dugovanja savezima, sudijama i dobavljačima opreme uslovila su da klub nije imao predsednika. Prošle nedelje, na skupu navijača, kojem je prisustvovao i novi predsednik Mesne zajednice Dario Petrić, doneta je odluka da se pomogne klubu. Novi seoski knez obezbedio je novac da se plate zaostali troškovi prema gradskom savezu i sudijama tako da je fudbalerima omogućen nesmetan nastavak u drugom delu prvenstva .Za novog predsednika kluba imenovan je Đuro Malidža, a uprava kluba donela je odluku da prvotimce ubuduće vodi trener Ilija Đurđević.