Fudbaleri OFK “Kikinda 1909” pripremaju se za početak prvenstva

Jesenje takmičenje fudbaleri OFK “Kikinda 1909” počinju u višem rangu takmičenja. U baražnoj utakmici na kraju prolećnog dela prvenstva Kikinđani su uspeli da se plasiraju u Vojvođansku ligu “Istok”.Pripreme za predstojeće prvenstvo su u toku.

-Pokušali smo da oformimo tim koji će se ravnopravno boriti sa ostalim ekipama. Doveli smo pet iskusnih igrača koji će, siguran sam, izboriti mesto u prvoj postavi jer nam je cilj i bio da dovedemo igrače koji će igrati, a ne sedeti na klupi. Očekujem da ćemo biti ravnopravan protivnik ostalim timovima u ovom rangu takmičenja – istakao je Slobodan Živkov, trener.

U toku je prelazni rok i iz kluba je otišlo pet igrača.

-Doveli smo adekvatne zamene trjicu igrača iz nakovačkog “Poleta”, vratio se Đukić iz Austrije, a doveli smo i Srđana Popovića, golmana koji je u prethodnoj sezoni bio u FK “ŽAK” – rekao je Živkov.

Poznat je raspored utakmica.

-Početak je veoma ozbiljan. U prvoj utakmici dočekujemo”Budućnost” iz Srpske Crnje koja ima ozbiljan tim sa ambicijama da se plasira u viši rang. Prvih pet kola očekuju nas teški protivnici, ali mi ćemo dati svoj maksimum – zaključio je Živkov.

Prva utakmica igra se u subotu 19. avgusta.