Fudbaleri FK “Sloboda” iz Novih Kozaraca, nakon 30 godina će trenirati na lepšem stadionu

Nakon 30 godina stadion FK „Sloboda“„Ilija Pantelić“ u Novim Kozarcima dobija novi izgled. Naime, građevinski radovi koje finansira grad Kikinda i MZ Novi Kozarci, kako objašnjava predsednik FK “Sloboda” Đuro Malidža, počeli su januara i obuhvataju potpunu zamenu stolarije, postavku hidroizolacije, renoviranje tuševa, svlačionica i tribina:

 -Ovaj stadion postoji 70 godina. Prošle godine smo obeležili postojanje. Što se tiče ulaganja u stadion, jako malo se radilo i ulagalo. 30 godina imamo problema sa na primer hidroizolacijom. Kada je snežno ili kišno vreme voda se sliva niz zidove i sa tribina unutar svlačionica. Od januara smo rešili da saniramo probleme, koji su evidentni. Najbitnija je baš ta hidroizolacija. Grad Kikinda i MZ Novi Kozarci su nam pomogli i investirali su u ove sanacije, tako da smo počeli  sa radovima u svlačionicama, promenili smo stolariju, stavljamo novu keramiku, bojlere, tuševe, nove klupe. Plan je da se renovira sve ono što nije rađeno godinama.

Fudbaleri „Slobode“ imaju stadion u Novim Kozarcima još od 1948. godine. Sportski teren, koji je prevashodno predviđen za sportske klubove  i fudbalere, koriste škola i seoska udruženja, u okviru raznih manifestacija i takmičenja, te je bilo krajnje vreme i da se poradi na uređivanju kako unutrašnjih prostorija zgrade, tako i tribina i spoljnih zidova.

Kako je Malidža rekao, u radovima volonterski učestvuju članovi kluba, kao i meštani Novih Kozaraca. Fudbalski klub „Sloboda“ je na drugom mestu Vojvođanske lige-istok i i jedan bod zaostaje za vodećom „Kozarom „ iz BVS. Pripreme su u toku, a prvi duel ih očekuje već 9. marta:

-Idemo utakmicu po utakmicu, to je naš stav pa ćemo videti šta nas čeka. U drugom kolu nam dolazi “Kozara” pa ćemo tada videti na kom smo mestu.

 

Stadion u Novim Kozarcima, je dobio ime po legendarnom golmanu Vojvodine i reprezentacije Jugoslavije, Iliji Panteliću, koji je fudbalom počeo da se bavi baš u Novim Kozarcima, još dok je pohađao osnovnu školu.