Fudbal: Završena prvenstva u Vojvođanskoj ligi Istok i OL Žitište – Kikinda

U poslednjem kolu Vojvođanske lige Istok „ŽAK“ je na domaćem terenu savladao je „Slaviu“ iz Kovačice rezultatom 3:0, dok je „Kozara“ u Banatskom Velikom Selu pobedila sa 4:2 „Radnički“ iz Kovina. Novokozarčani su u Perlezu pobedili „Vojvodinu 1928“ sa 5:4, a Nakovčani su u Novom Bečeju izgubili od „Jedinstva“ sa 3:2.

Ovim je prvenstvo u Vojvođanskoj ligi Istok završeno. Na konačnoj tabeli od lokalnih klubova najbolje je plasirana „Kozara“, koja sa 75 boda, samo dva manje od lidera „Dinama 1945“ iz Pančeva, zauzima drugo mesto. U središnjem delu tabele, tačnije na sedmom mestu nalazi se nakovački „Polet“, koji je sezonu završio sa 39 bodova. Prekidom lošeg niza i pobedama u poslednjim utakmicama, kikindski „ŽAK“ se sa 36 bodova i utakmicom manje našao na 11. poziciji, dok sa istim brojem bodova novokozaračka sloboda prvenstvo završila na 13. mestu.

U pretposlednjem kolu Područne lige Zrenjanin, OFK „Kikinda 1909“ igrao je nerešeno u gostima protiv „Banata“ iz Čente. Meč je završen rezultatom 1:1. Ruskoselska „Crvena Zvezda“ poražena je u Lukićevu od „Mladosti“ sa 2:1. Poslednje kolo lokalni klubovi igraju kod kuće. Kikinđani će u subotu dočekati „Bilećanina“ iz Sečnja, a Ruskoselci u nedelju igraju protiv poslednje rangiranog tima na tabeli „Omladinca“ iz Ravnog Topolovca. Mečevi počinju u 17 sati i 30 minuta.

Odigrani su i poslednji mečevi u sezoni u Opštinskoj fudbalskoj ligi Žitište – Kikinda. Duel između iđoškog „Borca“ i „Napretka“ iz Banatske Topole završen je ubedljivom pobedom domaćina od 5:0. Bašaidska „Vojvodina“ savladala je na domaćem terenu „Napredak“ iz Česterega sa 5:1, dok je mokrinski „Delija“ u Hetinu izgubio od „Terekveša“ sa 3:2.

Na konačnoj tabeli od lokalnih klubova najbolje je rangirana bašaidska „Vojvodina“, koja zauzima drugo mesto sa 48 bodova. Sa utakmicom manje i 39 bodova mokrinski „Delija“ prvenstvo je završio na 4. mestu, a sledi ga iđoški „Borac“, kojima ima svega dva boda manje. „Napredak“ iz Banatske Topole sezonu je završio na pretposlednjem mestu tabele, utakmicom manje i sa 19 bodova.