Fondacija “Ranko Žeravica”

Ranko Žeravica , počasni građanin Kikinde i legendarni košarkaški trener preminuo je 2015. godine. Iako rođen u Novom Miloševu, Kikindu je doživljavao kao svoj grad. Prijatelji proslavljenog sportiste, među kojima je i glumac Ivan Bekjarev, odlučili su da prikupe što više sredstava za Fondaciju “Ranko Žeravica”, tako da će sredu, 1. februara u 20 sati u Narodnom pozorištu biti odigran Kabare “Ekser”. Podršku ovom događaju dao je i gradonačelnik Pavle Markov.

Milosav Reljin pozvao je Kikinđane da u što većem broju dođu na predstavu, a Branislav Zrnić istakao je da je cena ulaznice 500 dinara i da će i na ovaj način biti odata pošta Žeravici .

Fondacija “Ranko Žeravica” osnovana je u martu prošle godine. Kako je objasnio Čedomir Žeravica prikupljen novac iskoristiće se za rekonstrukciju kuće poznatog sportiste u Novom Miloševu. Predviđena je i izgradnja košarkaškog terena, spomenik Ranku Žeravici, dečije igrališe, kao i mini košarkaški teren . Ideja je da se svake godine na ovom prostoru organizuju revijalne košarkaške utakmice, turniri, sportski kampovi.