FK “Kozara” ulazi u Srpsku ligu

U 28. kolu Vojvođanske lige Istok “Kozara” iz Banatskog Velikog Sela remizirala je u Srpskoj Crnji protiv ekipe “Budućnost” rezultatom 3:3 i tako dva kola pre kraja prvenstva ostvarila cilj prelazak u Srpsku ligu. U lokalnom derbiju u Novim Kozarcima domaćin “Sloboda” pretpeo je poraz od ŽAK-a 4:2. ŽAK je na ovaj način osigurao sebi opstanak u ovoj ligi. Slavili su i fudbaleri “Kikinde 1909” pobedivši sa 4:3 “Slogu” iz Plandišta.

“Kozara” je sa 70 bodova lider tabele, “Sloboda” je peta sa 44 boda, OFK “Kikinda 1909” je osma sa 37 bodova, dok je ŽAK 12. sa 34 boda.

U utakmicama Područne lige Zrenjanin “Polet“ iz Nakova sa 3:2 savladao je „Banat“ iz Čente . Ruskoselska ”Crvena zvezda“ kao domaćin izgubila je sa 2:0 od „Crvene zvezde“ iz Vojvode Stepe. Mokrinski „Delija“ u gostima pretrpeo je poraz od 10:2 od „Naftagasa“ iz Elemira .

Delija“ je na šestom mestu sa 44 boda, „Crvena zvezda“je 11. sa 37 bodova, dok je „Polet“ 13. sa 33 boda.

U 17. kolu Međuopštinske lige Kikinda-Žitište u još jednom lokalnom derbiju bašaidska „Vojvodina“ je sa 7:2 pobedila „Napredak“ iz Banatske Topole.

Vojvodina“ je drugoplasirana na tabeli sa 43 boda, dok je „Napredak“ sedmi sa 18 bodova.

U poslednjem kolu Prve muške rukometne lige – Sever mokrinski rukometaši izgubili su od ekipe “ Sivac” rezultatom 37:25.

KAF “Mamuti” na stadionu Vašarište sa 28:20 pobedili su “Pirate” iz Zemuna. Za dve nedelje “Mamuti” ponovo igraju na domaćem terenu protiv “Vitezova” iz Kleka.