Fiskulturna sala OŠ „Đura Jakšić“ ima novi izgled

Najstarija sala za fizičko u našem gradu dobila je novi izgled. Parketi su hoblovani i lakirani, ugrađeni su PVC prozori, sprave za vežbanje dobile su novi izgled i sala je u potpunosti okrečena.

Sala OŠ „Đura Jakšić“ sagrađena je davne 1967. godine. Ne možemo da se pohvalimo da je, izuzev sitnih popravki, od tada u njoj bilo šta rađeno. Sredstvima NIS-a izdvojeno je milion dinara za ovaj projekat, izjavila je Ksenija Petrović, direktorica OŠ „Đura Jakšić“.

Ova sredstva škola je dobila u okviru konkursa kompanije NIS „Zajednici zajedno“. Salu su u rad svečano pustili direktorica škole Ksenija Petrović i član Gradskog veća Miodrag Bulajić. Prisutnima se obratio i gradonačelnik Kikinde Pavle Markov, koji je istakao:

Vrednost ovog projekta višestruka, posebno zbog istorije i tradicije koju Osnovna škola „Đura Jakšić“ nosi i predstavlja u Kikindi. U ovoj sali svakodnevno boravi oko 500 učenika, kao i sportisti i rekreativci, koji su sada dobili adekvatan prostor.

Bez finansijske podrške ostalih institucija škole u Kikindi ovakav ili sličan projekat ne bi mogle same da iznesu. Svečanosti su prisustvovale mnoge ličnosti iz kikindskog javnog života. Nakon svečanog usledilo je i simbolično otvaranje, uz igru učenika prvih razreda.