Finansijska pomoć grada Kikinde sportskim organizacijama

Grad Kikinda raspisao je tri javna konkursa za dodelu novca sa kojim će sportski klubovi u gradu i selima moći da obavljaju redovne, ali i da organizuju posebne programe, kao i da za sportske trenere. Jelena Bakić, predsednica Sportskog saveza ističe da je pomoć lokalne samouprave od velikog značaja.

 

 

 

 

 

 

 

 

-Od velikog značaja za sve sportske organizacije je što budžet za njihove aktivnosti nije umanjen u odnosu na prošlu godinu. To nam govori da imamo veliku podršku od gradonačelnika Pavla Markova i njegovih saradnika. Sredstva su dodeljena po važećem pravilniku. Opredeljeno je 17 miliona dinara za redovne godišnje programe, posebne programe 2,5 i šest miliona za 10 plaćenih sportskih trenera – istakla je Jelena Bakić.

U okviru redovnih programa biće sufinansirao 36 sportskih organizacija. Najviše sredstava na mesečnom nivou pripalo je MRK “Kikinda Grindeks”110.000 dinara, sledi OFK “Kikinda 1909” sa 83.000, a po 80.000 dinara mesečno pripalo je PVK i FK “ŽAK”.

Cilj Sportskog saveza je da unapredi uslove za bavljenje sportom.

Imamo projekte sa kojima ćemo konkurisati za sredstva kako bi omogućili deci i mladima da treniraju u mnogo boljim uslovima – rekla je Jelena Bakić.

Biće finansiran i 31 posebni program odnosno takmičenja, oprema, manifestacije i adaptacije. Najviše novca, 300.000 dinara pripalo je Sportskom savezu za adaptaciju, dok je Teniski klub “Kikinda” takođe za adapticiju dobio 210.000 dinara. Po 130.000 dinara dobili su Okružni košarkaški savez, Džudo klubu “Partizan” i PVK “ŽAK” za organizovanje turnira.

Naša sagovornica ističe da je počela razgovore sa klubovima o tome šta im je sve potrebno za funkcinosanje:

-Malo je sportskih klubova na teritoriji grada koji pokušavaju da dođu do dodatnih sredstava preko pokrajinskih i republičkih konkursa. Ovim putem želim da apelujem na klubove da se više angažuju.

Jelena Bakić istakla je da su vrata Sportskog saveza otvorena za sve sportske klubove.