Festival mini košarke „Ranko Žeravica“ okupio mlade nade

Festival mini košarke „Ranko Žeravica“, koji je održan ovog vikenda u Kikindi, okupio je više od 400 mališana iz skoro svih vojvođanskih košarkaških klubova kao i klubova iz prestonice. Oni su na tri terena pokazivali svoja sportska umeća, ali prioritet nije bila pobeda, niti osvajanje medalje.

-Cilj ove manifestacije je da se sećamo našeg velikog Ranka. Naša želja je da se deca animiraju za sport, nije važno koji. Zdrav način života i socijalizacija dece vrednosti su koje promovišemo, ističe jedan organizatora događaja Milosav Reljin i dodaje da je ove vrednosti tokom svoje karijere promovisao i Ranko Žeravica. Zbog toga, ali i mnogih drugih postignuća njegovo ime zauvek će ostati upamćeno.

Na festivalu mini košarke učestvovala su deca rođena 2006. godine i mlađa. Iako je većini ime Ranka Žeravice nepoznato, oni košarku vole. Motivi zbog kojih su se odlučili da se bave baš ovim sportom su različiti, a najčešće su vezani za porodicu.

Bavili se jednog dana profesionalno košarkom ili ne, deca će imati lepu zajedničku uspomenu na period kada su trenirala i družila se. Festival mini košarke organizovao je okružni Košarkaški savez, a pomogli su i KK „Velika Kikinda“, kao i lokalna samouprava. Nije bilo pobednika i poraženih. Svi učesnici nagrađeni su medaljama, a tim sa najviše igrača dobio je prelazni pehar,