Fabrika “Le Belier” gradi novi pogon

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Pavle Markov i menadžment fabrike “Le Belier” ozvaničili su nastavak radova na izgradnji novog pogona u Kikindi. Proizvodna hala za mašinsku obradu odlivaka od aluminijuma prostiraće se na 2.500 kvadratnih metara.

-Jedna smo od prvih kompanija koja je došla u ovaj region.Izgradili smo odnose sa predstavnicima lokalne vlasti, radnicima i saradnicima. Kada nam je pre dve godine fabrika “Reno” naručila veliku količinu proizvoda odlučili smo da pozicioniramo proizvodnju u Kikindi, ali i da prvi put u istoriji ove fabrike mašinski obrađujemo proizvode, što se do sada radilo u Mađarskoj. Ponosni smo što možemo da najavimo izgradnju naše buduće fabrike u Kikindi – istakao je Filip Dizie, generalni direktor Kompanije “Le Belier”.

U Kikindi je od 2003. godine otvoren pogon i tada je bilo 50 zaposlenih. U 2016. godini fabrika “Le Belier” izvezla je proizvode vredne 45 miliona evra.

-Nova fabrika će nam omogućiti da pređemo na sledeći korak, ojačaćemo ekspertize postojećih ekipa i investirati u novu opremu. Fabrika u Kikindi moći će da se osloni na kompetenciju grupe kako bi bila uspešna. Investicija u će dostići 12 miliona evra, a uposliće 80 novih radnika. Iskoristćemo i resurse postojeće fabrike za proces livenja u koji će biti uključeno 50 ljudi – rekao je Bertran Maksel, predsednik fabrike “Le Belier” u Kikindi.

Planom Kompanije predviđeno je da proizvodnja u 2019. i 2020. godini dostigne cifru od milion komada godišnje u novoj proizvodnoj hali. U Vojvodini je u proteklih 60 dana otvoreno više fabrika rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske Vlade .

-Ovog procesa ne bi bilo da nemamo ukupnu poltičku i ekonomsku stabilnost u našoj zemlji. Imamo je i u Vojvodini posle političkih promena 2016. godine, tako da svi nivoi vlasti rade zajedno o čemu svedoči i nova Industrijska zona u Kikindi. Podsticaji koji se daju sa svih novoa vlasti motivisali su i Kompaniju “Le Belier” da uloži dodatni kapital – dodao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske Vlade.

Razvoj infrastrukture mora biti u funkciji razvoja privrednih potencijala tako da pokrajinska i lokalna vlast zajednički analiziraju projekte koje treba realizovati kako za potrebe investitora tako i za bolji život građana.

Kao gradonačelniku čast mi je i zadovoljstvo što se u Kikindi gradi novi proizvodni pogon, rekao je Pavle Markov.

-Danas prisustvujemo izgradnji nove fabrike što je jedan od ciljeva Pokrajinske vlade.Grad Kikinda je na poseban način skretao pažnju koliko je važno da se proširuju, odnosno da se vrate proizvodni kapaciteti koje smo nekada kao grad imali. Važno je da se dođe do sinergije interesa kako bi svi dobili ono što želimo- zaključio je Pavle Markov, gradonačelnik.

Grupa “Le Belier” je francuska kompanija sa sedištem u Bordou i osim u Srbiji posluje u Kini, Mađarskoj i Meksiku. Bavi se proizvodnjom delova za automobilsku industriju i to za kočione sistema, turbo i šasijama od aluminijuma.