Fabrika “Calzedonija” počinje proizvodnju u novembru

Iako je u samom početku, usled loših vremenskih uslova, bilo kašnjenja prilikom izgradnje pogona “Calzedonije” u Kikindi, radovi se trenutno odvijaju planiranom dinamikom, saznajemo u subotičkoj firmi “Gordon” koja je deo “Calzedonia” grupe. Za otvaranje fabrike u našem gradu ova kompanija se opredelila zbog kvalitetne radne snage.

Kako je za našu televiziju istakla Sandra Pejić, rukovodilac kadrovskog sektora firme “Gordon” dosadašnje iskustvo sa Kikinđanima govori im da nisu pogrešili, jer su pokazali izuzetno zalaganje, sposobnost brzog učenja i spretnost u radu. Na obuci u Subotici trenutno je 20 budućih radnika kikindske fabrike, a u planu je zapošljavanje još tridesetak radnika tokom septembra. Ukupno će u pogonu, čije otvaranje je planirano za novembar, raditi između 300 i 400 naših sugrađana. “Calzedoniji” su potrebni operateri u proizvodnji odnosno šivači i suprevizori tačnije budući rukovodioci proizvodnih linija. Od kandidata se ne traže posebne obrazovne i stručne kvalifikacije, kao ni prethodno radno iskustvo u tekstilnoj industriji.

Ono što je potrebno je dobar vid, brzina i preciznost, kao i logičko razmišljanje i zaključivanje. Kandidati koji se istaknu na testiranju i ostvare izuzetne rezultate imaju mogućnost da postanu rukovodioci proizvodnih linija. Fabrika nudi stimulativnu zaradu, plaćene troškove za put iz Kikinde ili stanovanje u Subotici gde se obavlja obuka, prvu povišicu već posle puna tri meseca rada, mogućnost profesionalnog napredovanja, stalan i stabilan radni odnos. Svi zainteresovani mogu se javiti na e-mail adresu: hr@gordon.rs ili putem telefona 024/41-55-445. Testiranja i razgovori obavljaju se konstantno, pa iz ove firme pozivaju Kikinđane da im se jave. I na Sajmu zapošljavanja održanom krajem marta veliki broj sugrađana predao je svoje radne biografije na štandu ove komapnije koja je tada izazvala veliko interesovanje nezaposlenih.

U kompaniji “Gordon” ističu da su zadovoljni saradnjom sa predstavnicima gradske vlasti koji su im pomogli da izgradnja pogona teče nesmetano, te da je njihova odluka o dolasku u naš grad bila ispravna.“Calzedonija” će obuhvtiti prostor od 4.500 kvadratnih metara na zemljištu koje je od Grada Kikinde otkupljeno za 12 miliona dinara.

U fabrici će se proizvoditi majice dugih i kratkih rukava i slična garderoba. Italijanska kompanija u Srbiji posluje deset godina i u dve fabrike ima više od 3.000 zaposlenih .