Etno kamp “Gusala” od 8. do 11. oktobra

U Akademskom društvu za negovanje muzike „Gusle“ u toku su pripreme za 19. etno kamp koji će okupiti desetak studenata muzičkih akademija iz Beograda, Novog Sada, Banja Luke, kao studenti Visoke škole strukovnih studijaza obrazovanje vaspitača iz Kikinde, najavio je Igor Popov, umetnički rukovodilac.

-Etno kamp je prema mišljenju vodećih etnomuzikologa i etnokoreologa u zemlji jedinstven projekat u regionu i šire. Kako bi nastavili kontinuitet rešili smo da on bude održan i ove godine od 8. do 11. oktobra u znatno manjem obimu u odnosu na prethodne – kaže Popov.

Sva istraživanja su arhirvirana i smatra se da je arhivska građa „Gusala“ jedna od najvrednijih te vrste u našoj zemlji.Mentor kampa biće dr Dragica Panić iz Banja Luke, a biće tu i dr Kristina Planjanin i dr Selena Rakočević. U najstarijoj kulturnoj instituciji u gradu u toku je upis novih članova u sve folklorne sekcije društva, žensku pevačku grupu, Veliki narodni orkestar, tamburaški orkestar, mešoviti hor „Kornelije Stanković“

Etno kamp je i ove godine podržalo Ministarstvo za kulturu i informisanje sa 200.000 dinara.