Emilija Sretenović pobednica eko foto konkursa

Kompanija F.C.C. 1. aprila raspisala je dvomesećni konkurs za sve učenike osnovnih škola sa teritorije grada. Mnogo dece apliciralo je na ovaj konkurs, a najuspešnija je bila Emilija Sretenović, učenica četvrtog razreda OŠ „Jovan Popović“.

Ona je fotografisala kućicu za ptice, koja se nalazi u dvorištu škole. Iako je veoma mlada, kod nje je itekako razvijana svest o važnosti očuvanja životne sredine. Evo šta je i istakla kao najbitnije:

Prvo, da ljudi ne ugrožavaju prirodno stanište životinja. Važno je i da im pomažu, da im naprave hranilišta i da ne bacaju đubre, koje ugrožava staništa. Ukoliko se to desi, životinje će bežati, biće ugrožene i ostaće ih sve manje i manje, a neke tako mogu i u potpunosti da izumru. 

Kao socijalno odgovorna kompanija, F.C.C. prepoznala je ekologiju kao jednu od najznačajnijih oblasti društvenog delovanja. Zbog toga je i raspisala eko foto konkurs i nagradila najbolje.

-OŠ „Jovan Popović“ osvojila je prvo mesto. Škola kao nagradu dobija foto aparat, dok je Emilija osvojila mobilni telefon marke „Samsung“ kao nagradu za vredan rad, kaže Ana Babić iz kompanije F.C.C.

Slavica Ljiljak, učiteljica Emilije Sretenović, kaže da se trudi da motiviše decu da što više rade i da su često učesnici različitih konkursa.

Ona ističe da je ponosna na sve svoje učenike, a u kompaniji F.C.C. naglašavaju da će uvek podržavati naše najmlađe u učenju i stvaranju kreativnih dela, koja imaju i društveno odgovornu poruku.