“Elza i zaleđeni Hans” u dvorištu Kurije

U dvorištu Kurije tražila se stolica više za mališane i njihove roditelje, koji su želeli da pogledaju pozorišnu predstavu za najmlađe “Elza i zaleđeni Hans“, Akademije 28 iz Beograda.

 

Radnja predstave , koju su najmlađi Kikinđani sa svojim roditeljima imali priliku da pogledaju u dvorištu Kurije, odvija se u gradu Arendelu. Princeza Elza ima posebne natprirodne moći, da sve što poželi pretvori u sneg. Njena mlađa sestra, princeza Ana, želi na svaki način da pomogne sestri da prokletstvo prestane i da Elza konacno može da skine rukavice. U predstavi se pojavljuje i princ Hans koji je ljubomoran i zloban, a tu je i Kristof, prodavac leda. Ipak, deci se najviše dopao urnebesno smešni sneško Olaf, koji je u komadu dočarao i predstavio sve likove na dvoru. U svom maniru ova vesela družina je htela da da ozbiljnu izjavu, ali im to baš i nije pošlo za rukom. Glavnu rolu igra Jovana Petronijević.

-Predstavu, koju sam ja pisala  je po motivima “Zaleđenog kraljevstva”,  ima edukativan karakter i sadrži bezbroj šlagvorta za decu. Imamo konstantnu komunikaciju sa decom, tokom trajanja predstave i to je ustvari i najinteresantnije u celoj ovoj pričii.  

 

U predstavi osim Jovane Petronijević, koja igra princezu Elzu, pojavljuju se još i Nina Grahovac, Jovan Ljubenović i Saša Đurašević, koji igra i Hansa i Olafa. Inače,

Akademija 28 zauzima važno mesto na gradskoj kulturnoj mapi, visoko se pozicionirajući u turističkoj ponudi Beograda, trudeći se da bogatstvom svojih sadržaja izađe u susret različitim ukusima i starosnim dobima publike, kao što su to dokazali u svom predstavljanju kikindskoj oublici u okviru Kikindskog kulturnog leta.