Ekološka nedelja

U organizaciji Sekretarijata za zaštitu životne sredine danas je počelo obeležavanje Ekološke nedelje. Učenici prvog i drugog razreda SSŠ “Miloš Crnjanski” smera tehničar za zaštitu životne sredine posetili su Regionalnu sanitarnu deponiju upravljanja komunalnim otpadom Kompanije FCC.

-Ove godine Ekološka nedelja biće drugačija od prethodnih. U saradnji sa Kompanijom FCC Sekretarijat za zaštitu životne sredine organizovao je tematske dane. Đaci SSŠ “Miloš Crnjanski” imali su priliku da vide tok kretanja otpada od samog ulaza do trajnog deponovanja. U utorak organizujemo ekološki kviz za učenike sedmih razreda osnovnih škola – istakla je Miroslava Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Lelija Bukva, referent za zaštitu životne sredine i upravljanje industrijskim i komunalnim otpadom Kompanije FCC istakla je da đaci dolaze kako bi na praktičan način saznali kako se upravlja komunalnim otpadom.

-Na deponiji su učenici videli kako se doprima otpad sa terena, merenje, evidenciju, dokumentaciju koja sve to prati, kao i način odlaganja – rekla je Lelija Bukva iz Kompanije FCC.

U četvrtak, 20. aprila biće obeležen Međunarodni dan zaštite od buke. Na tribini koja će biti održana u SSŠ “Miloš Crnjanski” zaposleni iz Zavoda za javno zdravlje predstaviće rezultate merenja buke u gradu. U petak je planiran maskenbal predškolaca, a narednog dana 22. aprila na sam Dan planete Zemlje biće organizovana akcija čišćenja Simićevog salaša.

Ekološka nedelja organizuje se treći put.