Eko festival i kviz znanja

Ekološki festival u organizaciji Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki” okupio je predškolce iz većine vrtića. Deca su imala priliku da uživaju u predstavi i da učestvuju u radionicama posvećenim očuvanuju i zaštiti životne sredine.U okviru Ekološkog festivala organizovan je i likovni konkurs na temu “Čuvajmo planetu” na koji se stigao veliki broj radova iz vojvođanskih vrtića. Prvo mesto pripalo je petogodišnjem Jovanu Rofi iz Iđoša.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cilj eko festivala je da deca na zabavan, kreativan i uzrastu prilagođen način decu uvede u svet ekologije.

Vaspitači su pripremili predstavu “Kako je Eko spasao prirodu”. Ona nosi snažnu ekološku poruku upućenu deci da su oni nosioci očuvanja prirode, dok im je poručeno i da je ljubav osećanje koje menja svet na bolje i na kraju uvek pobeđuje – istakla je Zorica Despotov, koordinator eko tima PU “Dragoljub Udicki”.

Ekološka nedelja oragnizovana peti put u našem gradu završena je kvizom znanja u kom su učestvovali osnovci šestog i sedmog razreda. U kvizu su učestvovale škole: “Vuk Karadžić”, “Đura Jakšić”, “Feješ Klara”, “Sveti Sava”, “Jovan Popović”, “Žarko Zrenjanin” iz Kikinde, “Slavko Rodić” iz Banatskog Velikog Sela i “1.oktobar” iz Bašaida.

Prvo mesto osvojili su učenici škole “Vuk Karadžić”, drugo je pripalo školi “Jovan Popović”, a treće školi “Slavko Rodić”, dok je četvrto mesto zauzela škola “Sveti Sava”. Za prve četiri škole obezbeđeni su vaučeri od 11.000, 9.000, 7.000 i pet hiljada dinara, kao i pojedinačne nagrade za sve učesnike.