Ekipa OŠ “Sveti Sava” osvojila prvo mesto u kvizu “5+”


Ekipa OŠ „Sveti Sava“ ove godine je osvojila prvo mesto na kvizu, koji godinama priprema i realizuje Tv Rubin. 13 škola iz Kikinde i okolnih sela, pripremalo je svoje đake, učesnike kviza, da kroz igru pokažu i svoju informisanost kao i znanje.

Naša Tv kuća je i ove godine pripremila poklone za najbolje učesnike Kviza „5+ „te je ekipa OŠ „Feješ Klara“ osvojila digitalni foto aparat, ekipa OŠ „Đura Jakšić“ prošlogodišnji pobednik je odnela plazma tv, dok su đaci OŠ „Sveti Sava“ svojoj školi doneli video kameru.

Kako kažu, ovi skromni, a vrlo dobro pripremljeni momci, koje smo posetiili nakon njihovog trijumfa, u nameri da im uručimo poklon, rezultat u duelu sa „Đurinim osnovcima“ je do samog kraja bio vrlo neizvestan, ali im je sveznalica ipak obezbedila prvo mesto

Kroz ovakva takozvana „umna nadmetanja“ svoju brzinu, logiku, ali na prvom mestu informisanost i pripremu iznose sami učenici, ali ujedno prikazuju i koliko se radi u školi, kao i kod kuće, koliko se vežba i koliko su i nastavnici spremni da svoje slobodno vreme usmere za dodatno usavršavanje đaka, kroz razne oblike edukacije. Jedan od nastavnika, koji je dokazao privrženost, kako svojoj ekipi, tako i svom pozivu je svakako nastavnik geografije Miroslav Grujić, koji je sa najviše žara bodrio đake, zato što, kako nam je rekao na prvom mestu voli poziv kojim se bavi:

-Ja mislim da je glavna “kvaka” u svemu voleti svoj posao. Voleti da edukuješ decu, da im prenosiš  znanje, ne samo znanje iz geografije, nego generalno, ono što ih u životu čeka. Ne treba se držati samo plana i programa, već treba imati neku širinu. Ja mislim da smo uspeli u tome. Nisam zadovolljan, hahaha….ne, ja sam prezadovoljan! Pripremati decu za ovakav kviz je izuzetno teško, to je opšte znanje. Mi smo dali  svoj maksimum, ja sam sa njima radio. Njima hvala što su izdvojili vreme da dolaze da vežbaju. Bitno je i da su pokazali timski duh i borbenost.

Aktivnost đaka, ali i nastavnika godinama bodri i podržava direktor škole, Vitomir Radak, koji nije skrivao zadovoljstvo zbog dobrih rezultata i dobre uigranosti tima. Još jedna sezona kviza „5+“, koju realizuje naša tv kuća, uspešno je završena.

Uz pohvalu i zahvalnost svim ekipama, koje su učestvovale u ovogodišnjem umnom nadmetanju, kao i članovima žirija, poznatim enigmatama Slavku Bovanu i Vanji Tomaševu, zakazujemo novo kvizovanje, već u novembru.