Ekipa “Detelinara” iz Novog Sada pobednik Noćnog turnira 3X3


U dvorištu Ekonomsko-trgovinske škole i Gimnazije “Dušan Vasiljev” u finalnom meču trećeg Noćnog turnira u basketu 3X3 „Kikinda 2019“ prvo mesto pripalo je ekipi „Detelinara“ iz Novog Sada. Rezultatom 21:19 savladali su „Armagedon“ iz istog mesta. Pobednički tim prvi put je učestvovao na kikindskom turniru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Turnir je odlično organizovan. Finale smo igrali sa našim Novosađanima i uspeli da pobedimo. Došli smo sa ciljem da budemo najbolji i to smo i ostvarili – istakao je Nikola Šućov, kapiten „Detelinare“

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Aleksa Birovljev iz „Detelinare“:

-Zahvalio bih se svima, a najviše publici koja je bila odlična. Očekujte nas i sledeće godine .

Treće mesto osvojio je tim „Tebrakadabra“ iz Kikinde. Organizator turnira je Sportski savez Kikinde, a veliku podršku pružila je lokalna samouprava.

-Bogat i sadržajan program „Kikindskog leta“ upotpunila je i ova sportska priredba. Turnir je okupio dosta sugrađana koji su imali priliku da uživaju u atraktivnoj košarci – rekao je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća.

Prvoplasirana ekipa osvojila 80.000, drugoplasiranoj je pripalo 40.000, dok je trećeplasirana osvojila 20.000 dinara. Pojedine kikindske ekipe otkazale su poslednje večeri učešće nezadovoljne odlukom organizatora da turnir traje tri umesto četiri dana.