Dva zlata za Tehničku školu na nivou Srbije

Teknička škola je na republičkom takmičenju, za srednjoškolske i studentske timove osvojila prvo mesto za najbolju tehnološku inovaciju, a prva nagrada im je pripala i na nedavno održanom finalnom takmičenju „Od izuma do inovacije“.

Ekipa učenika trećeg razreda Tehničke škole, smer Elektrotehničar računara, koja se okuplja pod zajedničkim imenom „ Tepi industrijz“, u sastavu Miloš Rajtarov, Igor Kajla i Nenad Tepavac, uz mentorstvo profesora Milana Živića i Dragana Odžića pred sam kraj ove kalendarske godine doneli su svojoj školi i gradu visoko priznanje.

Naime, ova vredna ekipa je osvojila dva prva mesta na republičkim takmičenjima na kojima je bilo potrebno pokazati spretnost, obučenost, inovativnost, ali i dokazati upotrebnu vrednost predmeta, zbog čega su u konkurenciji osam republičkih timova njima dodeljena dva zlata.

Zanimljiv je i podatak da su svi članovi ekipe iz okolnih sela i da ostaju duže u školi, kako bi mogli da rade na svojim izumima, a u okviru vannastavnih aktivnosti. Direktorica škole Milanka Halilović smatra da je rad đaka Tehničke škole  već prepoznat i kroz veliki broj priznanja koje donose, kako školi tako i samom gradu:

-Naši učenici vredno učestvuju na mnogim takmičenjima. Poslednje  u nizu je takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju. Ovo takmičenje se odvija već 14 godina za sva fizička i privredna lica. Paralelno sa ovim održano je takmičenje “Od izuma do inovacije”. Na oba ova takmičenja, naši đaci su pokazali svoj maksimum i osvojili prva mesta.

U finalu srednjoškolskih i studentskih timova takmičilo se osam ekipa, šest srednjoškolskih i dve studentski. U kategoriji „Od izuma do inovacije“naš tim Tehničke škole je osvojio prvo mesto, ali ono što je još važnije to je da su na nivou celog takmičenja „Tapi industrijz“ bili apsolutni pobednici, sa najviše bodova. Kako su najavili mladi entuzijasti namera im je da već sledeće godine počnu sa pravljenjem Smart bicikla