Dva komšijska fudbalska derbija

U 21. kolu Vojvođanske lige Istok fudbaleri OFK “Kikinda 1909” sutra u 16 sati odlaze u goste “Slobodi” iz Novih Kozaraca. U drugom komšijskom derbiju koji će biti odigran u nedelju u 16 sati na stadionu “Vašarište” ŽAK dočekuje “Kozaru” iz Banatskog Velikog Sela. Na tabeli “Kozara” je i dalje prva sa 48 bodova, dok je “Sloboda” sa sedam bodova manje na trećem mestu. Sa 23 boda ŽAK zazuzima 11 poziciju, a OFK “Kikinda 1909” je 14. sa 19 bodova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U utakmicama Područne lige Zrenjanin u nedelju sa početkom u 16 časova, “Borac” iz Aleksandrova biće domaćin nakovačkom „Poletu“, ruskoselska “Crvena zvezda“ u nedelju u 16 sati sastaće se sa timom „Omladinac FAM“ iz Botoša, a fudbaleri „2. oktobra“ iz Kumana biće domaćini mokrinskom „Deliji“. Posle 20. kola sa 29 bodova „Delija“ je na 7. mestu, „Crvena zvezda“ sa bodom manje zauzima 8. poziciju dok je „Polet“ 13. sa 23 boda.

U 11. kolu Međuopštinske lige Kikinda- Žitište u nedelju od 16 sati, bašaidska „Vojvodina“ u Bašaidu odmeriće snage sa ekipom „Terekveša“ iz Hetina, dok će „Jedinstvo“ u Banatskoj Topoli u istom terminu biti domaćin ekipi „Bege“ iz Novog Itebeja. “Vojvodina” je prva sa 28 boova, a “Napredak” je sedmi sa 11 bodova.

Rukometašice “Kikinde” na terenu SC “Jezero” sutra u 18 sati dočekuju poslednjeplasiranu ekipu “Dolovo”. Mokrinčanke na domaćem terenu igraju sa “Jadranom” iz Feketića. Rukometaši “Crvene zvezde” iz Mokrina ugostiće ekipu “Dolova” .

U Prvoj vojvođanskoj ligi odbojkaši “Kikinde” koji su obezbedili peto mesto u ovoj ligi sutra u 15 sati u hali “Jezero” dočekuju “Vest” iz Šida.

U 7. i pretposlednjem kolu plej ofa Druge regionalne muške košarkaške lige – Sever košarkaši “Velike Kikinde” sutra u 20 sati i 30 minuta domaćini su ekipi “Karađorđeva” iz Banatskog Karađorđeva.

Sutra u 11 sati na bazenima SC “Jezero” biće održan peti Međunarodni prolećni plivački miting “Kup Banata”. Iz kluba “Velika Kikinda” najavljuju dolazak 300 plivača, među kojima će biti i takmičari iz Rumunije.

U SC “Balon” sutra s početkom u 9 sati biće održana završna svečanost 21. Lige budućih šampiona, prvenstvo osnovnih škola u malom fudbalu od prvog do šestog razreda.