Duvački orkestar DVD u Kikindi otvoren za upis novih članova

Duvački orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Kikindi osnovan je davne 1933. godine i stariji je od Narodnog orkestra Radio-televizije Srbije. Orkestar vodi mladi i perspektivni Albert Nađ, koji poziva sve zainteresovane, da dođu i postanu deo orkestara, koji funkcioniše bez prestanka već punih 86 godina.

Tokom 85 godina postojanja, kroz duvački orkestar u Kikindi, kako nam je u svojoj izjavi rekao novoizabrani šef orkestra Albert Nađ, prošao je veliki broj ljudi:

-Pojedini od njih u orkestru su već više od 40 godina. Naš najmlađi član ima 12 godina, a najstariji ima 76 godina! Razlika je punih 64. Nedavno nam je, pošto smo prvi put bili na nekom takmičenju  pripala srebrna medalja  na  održanom nadmetanju duvačkih orkestara, održanom na zrenjaninskom „Begej festu“. Baš na tom takmičenju mi smo imali dve specifičnosti, najveću razliku u godinama između najstarijeg i najmlađeh člana orkestra, a imamo i najmlađeg dirigenta koji se pojavio, od kad to takmičenje postoji.

Repertoar je izmenjen, na programu su  starogradska, narodna i filmska muzika, pa sve do najpopularnijih kompozicija klasične muzike. Kako dalje objašnjava Nađ, sada mogu da isprate trend duvačkih oprkestara u svetu. Ono što je posebno interesantno je podatak, da je u ovom orkestru tokom cele godine otvorena mogućnost za upis novih članova. Duvački orkestar u Kikindi jedan od najstarijih u Vojvodini, ove godine obeležava 86 godina postojanja i neprekidnog rada. Orkestar   je i deo tradicije obeležavanja svih važnijih događaja u gradu. Priču o orkestru, kao i o mladom Albertu Nađu, možete pogledati u emisiji „Rubinizmi“ koja je na programu petkom u 21 sat.