Duhovni dečiji sabor

U Hramu svetih Kozme i Damjana trinaestu godinu zaredom organizovan je Dečiji duhovni sabor. U protekloj nedelji osnovci iz Kikinde imali su priliku da se druže i nauče nešto novo.
-Prvi put sam radila ikonopis i jako mi se sviđa. Nacrtala sam Svetog Jovana koji je naša slava. Jako mi je lepo na kampu. Upoznala sam mnogo novih drugara sa kojima sam se družila i igrala – rekla je Nevena Popov koja već treću godinu učestvuje na kampu.


Kamp je pre više od decenije inicirao otac Boban Petrović, starešina Hrama svetih Kozme i Damjana. On se zahvalio deci na učešću kao i svim ljudima dobre volje koji su pomogli da se za učesnike obezbede materijali za rad, užina, osveženje.
-Deca imaju priliku da nauče nešto novo o pravoslavnoj veri i da zajedno sa drugarima kvalitetno provedu deo letnjeg raspusta. Hram je u izgradnji tako da kroz duhovni sabor i oni učestvuju u ovom poslu. Ove godine prisutno je više od 130 učenika osnovnih škola – istakao je Boban Petrović, starešina Hrama svetih Kozme i Damjana.
Kamp je trajao sedam dana i bio je organizovan i pre i posle podne. Radionice su osmislili, i zajedno sa decom realizovali prosvetni radnici.


Ove godine tema kampa bila je hleb naš nasušni. Druženje završava se sutra. Posle večernje Liturgije biće priređen program na kojem će deca pokazati sve šta su naučila.