Državna prvakinja u džudou Nevena Milić

Džudisti “Partizana” iz Kikinde na ostvarili su odlične rezultate na seniorskom Prvenstvu Srbije. Najveći uspeh ostvarili je Nevena Milić koja se bori u kategoriji do 48 kilograma. Kao državna prvakinja u seniorskoj kategoriji ispisala je nove stranice klupske istorije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Bilo je teško stići do zlatne medalje i ove titule. Rezultat koji sam ostvarila nisam očekivala. I prošle godine takmičila sam se na istom prvenstvu i tada sam zauzela peto mesto – istakla je Nevena Milić.

U finalnoj borbi Nevena je zadobila povredu ključne kosti što je kako kaže deo sporta:

-U finalu sam se borila protiv Milice Milanović. Uspela sam da je pobedim tako što sam osvojila zlatan poen.

Kako ističe 17-godišnja Nevena džudo trenira odmalena.Prema rečima trenera Svetislava Vukmirice Nevenin uspeh plod je dugogodišnjeg rada, truda, istrajnosti:

-Svaki trener ponosan je na uspehe svojih takmičara jer znamo koliko rada i truda je uloženo. U svojoj pedsetogodišnjoj istoriji naš klub imao je 11 seniorskih prvaka države što je ogroman uspeh.

Nevena se trenutno nalazi na džudo kampu u Zagrebu, a već krajem maja očekuje je Prvenstvo Vojvodine. Početkom aprila je i evropski kup u Italiji u Linjanu, a sredinom juna je državni šampionat.