Druženje sa Isidorom Bjelicom

U dvorištu Kulturnog centra tražila se stolica više, jer je organizovano druženje sa Isidorom Bjelicom.

Ova jedinstvena ličnost naše javne scene Kikinđanima je govorila o ključnim momentima svog života, a početak razgovora bio je rezervisan za njen književni opus, koji je počela da stvara još kao školarka:

Deda mi je bio predsednik Udruženja književnika i kada odrastate tako da vas na kolenu ninaju Andrić, Selimović, Ćopić i Desanka Maksimović, onda mislite da je književnost najvažnija. Što bi rekao Bajron, jedino što u životu znam da radim je da plivam i da pišem.

Deda Dušan Đurović vaspitao ju je u konzervativnom duhu, dok ju je otac Dimitrije, poznati šahista i novinar usmerio na put liberalizma. Te dve krajnosti bilo je teško uskladiti, ali misli da je u tome uspela.

Kako kaže, konzervativna je u ljubavi, romantici i moralnim načelima. S druge strane, njen liberalizam ogleda se u razbijanju tabua, kojih je u Srbiji mnogo. Zemaljsku kuglu obišla je tri puta, što je samo doprinelo razvoju slobodarskog duha.

Pre četiri godine, otkriven joj je tumor. Od otkrivanja da boluje od opake bolesti posvećena je alternativnim načinima lečenja i saznanjima iz te oblasti.

Najveću podršku u ovoj borbi daje joj njena porodica, a posebno apostrofira sina Lava, koji joj je karakterno i po senzibiletetu veoma sličan.