Druženje na “Ribolovačkom carstvu”

Prijateljsko druženje Sportskih ribolovaca “Šaran” i članova Centra za pružanje usluga socijalne zaštte “Naša kuća” šesti put je organizovano na prostoru “Ribolovačkog carstva”. Lepa i prijatna atmosfera i ovoga puta bila je upotpunjena i dobrim ulovom.

Priobalje Ribolovačkog carstva je obraslo trskom ali je napravljeno 18 platformi za nesmetani ribolov. Kroz malu edukaciju, kako je objasnio predsednik USR “Šaran” Zoran Popov  ribolovci su podelili delić svog znanja sa članovima “Naše kuće”, a nakon pecanja organizovan je zajednički ručak:

 

-Imali smo jedan lep dan, lepo druženje sa decom Centra za pružanje socijalne zaštite “Naša kuća”, kao i sa njihovim roditeljima i vaspitačima. Imali smo i ulova, organizovali smo i  takmičenje, podeljeni su i štapove za ribolov, a nakon toga smo u našoj lepoj čardi svi zajedno ručali.

 

Prirodne lepote, udaljenost od gradske vreve, mogućnost za organizovanje izleta u kom osim članova oba udruženja učestvuju i roditelji članova “Naše kuće”i prijatelji imaju pozitivan efekat na sve učesnike izleta.

Okupljanje, koje svake godine podržava grad Kikinda, postalo je tradicija druženja, koja kako je Popov naveo ima svoj kontinuitet. Namera je da se i sledeće godine okupe na istom mestu uz nove percaroške štapove, ali i nove ribolovačke priče.