Drugi upisni rok u Vaspitačkoj školi: Očekuje se popunjavanje svih 68 slobodnih mesta

Jedina državna visokoškolska ustanova u našem gradu raspisala je konkurs za drugi, septembarski upisni rok.

Lepa vest za buduće brucoše, bilo da žele da upišu smer vaspitač dece predškolskog uzrasta ili vaspitač dece za tradicionalne igre, da je ostalo i budžetskih mesta:

-Što se tiče se tiče budžetskih mesta, ostalo nam je na oba smera: 17 na smeru Strukovni vaspitač dece predškolskog uzrasta i 4 na Smeru strukovni vaspitač za tradicionalne igre, kao i 47 slobodnih samofinansirajućih mesta. Očekujemo da ćemo popuniti ta mesta, makar budžetska, objašnjava zamenica direktora VŠSSOV Angela Mesaroš Živkov, koja je izdvojila koji su to najvažniji datumi u ovom konkursnom roku:

-Prijava kandidata je 3. i 4. septembra od 8 do 14 sati. Prijemni se polaže 5. septembra počev od 10 sati, kada počinje provera govornih, muzičkih i fizičkih sposobnosti kandidata. Nakon toga radi se test opšte kulture i informisanosti. Tog dana izaći će i preliminarna rang lista, a zatim sledi i upis. Detaljne informacije zainteresovani mogu dobiti i na sajtu Škole, kao i u Studentskoj službi preko broja telefona (0230) 422-423. Na sajtu Škole takođe mogu naći i testove od prošlih godina.

Oni koji su završili višu školu ili osnovne studije i ove godine imaju priliku da nastave svoje obrazovanje:

-U toku je prijava kandidata za došlolovanje, odnosno za one koji su završili dvogodišnju višu školu, kao i za specijalističke strukovne studije. Još ove godine specijalističke studije su drugog nivoa, jer se već sledeće godine po novom Zakonu o visokom obrazovanju ove studije spoštaju na prvi stepen.

Visina školarine ostala je ista kao i nekoliko godina unazad:

-Ostala je za osnovne studije i za doškolovanje 48.000 dinara, dok je za specijalističke 80.000 dinara i može se platiti u osam mesečnih rata.

Važno je dodati i da je Škola podnela svu neophodnu dokumentaciju za akreditaciju strukovnog mastera. Iako ove godine tog programa neće biti, zaposleni očekuju da će već od naredne školske godine oni koji žele da usavrše svoje znanje i steknu zvanje mastera to moći da urade baš u kikindskoj VŠSSOV.