Drugi “Royal kup” u Novim Kozarcima okupio 55 ekipa

Na stadionu “Ilija Pantelić” u Novim Kozarcima organizovan je drugi po redu “Royal kup”, fudbalski turnir za decu uzrasta od 7 do 12 godina. Turnir je okupio 55 ekipa a među njima i tim iz Kosovske Mitrovice.

Drugi po redu “Royal kup” u Novim Kozarcima okupio je učesnike iz 55 fudbalskih klubova. Ovo selo, mesto odrastanja čuvenog Ilije pantelića po kome stadion nosi ime, inače je, a posebno danas, mesto fudbala, sporta, mladih, i zdravog života. Dva dana igraće se i učiti fudbalskim tehnikama a posebna čast je dolazak ekipe iz Kosovske Mitrovice. Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Kikinde.

Dobrodošli u grad Kikindu, u Nove Kozarce. Želim da se danas lepo provedete, da pokažete svoje znanje, odnosno veštinu jedne fantastične igre kakav je fudbal, koja nas je drugi put u okviru Royal Kupa okupila u Novim Kozarcima. Grad Kikinda će u narednom periodu maksimalno podržati organizatore, naravno uz podršku Fudbalskog kluba “Sloboda” iz Novih Kozaraca, da ovaj turnir postane tradicionalan i da se održava svake godine. Želim Vam prijatan i lep boravak. Čestitke organizatorima što su istrajali da organizuju ovaj veličanstven turnir uprkos epidemiji, želim Vam da se družite i da najbolji pobedi, rekao je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

Ove godine izostao je dolazak ekipa iz inostranstva zbog epidemiološke situacije ali broj učesnika svakako je velik.

Prošle godine smo imali 40 ekipa, ove godine imamo 55 ekipa. Imali smo najavljeno više od 100 ekipa ali zbog poznate situacije morali smo da otkazujemo gostovanje timovima iz Hrvatske, Mađarske, Rumunije. Ovo je bazični fudbal, razvojni fudbal, velika nam je čast što su nam došle ekipe iz FK “Čukarički” i FK “Crvena zvezda” i naši dragi prijatelji iz Kosovske Mitrovice, kaže Zdravko Rauški, organizator “Royal kup-a”.

Podršku ovom sportskom događaju dao je i član gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Fudbal je pre svega u muškoj populaciji dece sport broj jedan, svako dete ga voli i igra. Deo njih nastavi profesionalno da se bavi ovim sportom, a deo se zaustavi na mlađim kategorijama. Želim ovoj deci da što više njih izađu odavde kao profesionalci a pre svega, što je i cilj bavljenja sportom, da budu pravi ljudi, ovim rečima pružio je moralnu podršku takmičarima Dragan Pecarski, član gradskog veća za sport i omladinu.

Royal kup svakako jeste mesto nadmetanja i osvajanja medalja ali je za ove mališane najpre važno da ostvare nova saznanja i prijateljstva i ponesu dobre uspomene.