Drugi Memorijal „Jovana Kojić“: Jodža i dalje živi kroz uspomene saigračica

Inicijativa za održavanje Memorijala „Jovana Kojić“ potekla je prošle godine od strane Sportske organizacije Ženske kikindske košarke, čija je Jovana bila članica. Turmir je u hali „Jezero“ okupio šest ekipa:

-Bile su tu tri ekipe mlađih kategorija i tri ekipe pionirskog uzrasta. U mlađim kategorijama, pored nas, učestvovali su Elemir i Bečej. Mi smo bili drugi, Bečej je osvojio treće mesto, a Elemir je bio prvoplasiran. Kada su u pitanju pionirke, mi smo bile najbolje, druge su devojčice iz Novog Miloševa, a treće mesto zauzela je ekipa iz Elemira. Turmir već dve godine održavamo kao znak sećanja na našu preminulu igračicu Jovanu Kojić. Nadamo se da će turnir postati tradicionalan, kaže Mirjana Milanović iz So ŽKK.

Turmir se organizuje i sa ciljem da se afirmiše ženski sport, odnosno košarka. Drugi je i da se očuva uspomena na Jovanu Kojić:

-Ona je bila naša igračica i prijatelj. Igrala je za kadetsku ekipu, napredovala je i ušla u seniorski uzrast. Sve se prekinulo njenom tragičnom smrću. Sve ovo i organizujemo da ona ne bude zaboravljena, dodaje Milanović.

Uspomenu na Jovanu evocirala je i košarkašica Gordana Cvetković:

-Kao osoba je bila predobra. Igrala je na bekovskoj poziciji i bile smo sjajan tandem. Družile smo se. Nažalost, već dve godine nije sa nama. Drago mi je što možemo barem ovako da se okupimo i setimo se nje. Uvek je bila opuštena. Volela je da se šali, uvek nas je zasmejavala, a najviše da peva.

Pored mladih košarkašica, na teren su izašle i seniorke iz Banatske Topole i košarkašice koje više ne igraju u Kikindi, ali su se odazvale pozivu organizatora i kroz igru se podsetile svoje prerano preminule drugarice.