Druga Fijakerijada u Novim Kozarcima

Imanje „Lisović“, u Novim Kozarcima tokom predstojaćeg vikenda biće mesto okupljanja zaljubljenika u konjičke sportove. Naime, budući da se prošlogodišnja, prva „Fijakerijada“ pokazala vrlo uspešnom, kako je naveo organizator manifestacije i predsednik udruženja “Zelenac” Miodrag Bogojvić,   rešili  su da i ovoga jula ponove manifestaciju:

-Druga po redu „Fijakerijada“ u našoj organizaciji će biti   održana u subotu, na poligonu imanja „Lisović“. Ove godine  očekujemo učešće blizu 40 zaprega.  Do pokretanja ovakve manifestacije, koja nije svojstvena selu u kom je relativno malo zaprega, a samim tim i ovih plemenitih životinja došlo je spontano.

Iako vrlo mlad i nedavno oformljen klub „Zelenac“ do sada beleži velike i značajne uspehe. Jedan od članova kluba, od samog osnivanja je Zoran Divljak iz Ruskog Sela, čija zaprega sa dva negovana lipicanera već se nametnula kao vrlo konkurentna u svetu konjičkog sporta:

-Ljubav i razumevanje osnov su za dobre rezultate, kakve postižu naše  zaprege. Osim ovoga, oprema, zatim redovni treninzi, kao i briga o konjima vrlo su bitni.

Članovi Udruženje „Zelenac“ su žitelji iz tri sela, koje je spojila ljubav prema konjima i konjičkom sportu. Oni su ujedno i presedan, zbog međusobnog poštovanja i saradnje, u vremenu kada se gotovo u svim selima kao i u gradu udruženja najčešće dele na dva dela. Manifestacija u kategoriji jednopreg, dvopreg, tropreg, četvoropreg i petopreg biće organizovana u subotu, sa početkom u 14 sati, na imanju Lisović.