Dr Jovan Jakonić, novi član SNS-a

Novi član u redovima Srpske napredne stranke u Kikindi je dr Jovan Jakonić, doskorašnji član kikindskog SPS-a koji je u sada bivšoj partiji bio na funkciji potpredsednika Gradskog odbora. Bio je i odbornik.

-Srpska napredna stranka otvorena je za sve ljude koji žele da pomognu razvoj našeg grada i učestvuju u tome da Kikinda postane mnogo bolje mesto za život – istakao je Milenko Jovanov, pokrajinski poslanik na konferenciji za novinare.
O razlozima prelaska dr Jovan Jakonić je rekao:
-Želeo sam da postanem član SNS-a jer veoma poštujem politiku stranke i premijera Aleksandra Vučića, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou.

Jakonić obavlja i funkciju pomoćnika direktora Opšte Bolnice u Kikindi, a na poslednjoj sednici Pokrajinske vlade za v.d. direktora bolnice imenovan je doktor Mirko Stoisavljević.

jakonic-sns

Gradonačelnik Pavle Markov osvrnuo se na pisanje “Informera” u kojem se navodi da je lokalna samouprava izvođače za koncerte na prošlogodišnjim i ovogodišnjim “Danima ludaje” angažovala preko firme” Drim haus” iako se do pevača moglo doći direktno, a ne preko agencije.

-Svi gradovi koncerte organizuju preko agencija, a pre osam, devet godina angažovali smo Željka Joksimovića direktno nakon čega je vođen sudski spor. Ono što mogu da kažem je da je sve urađeno u skladu sa zakonom- rekao je Pavle Markov, gradonačelnik.

Prvi čovek grada naložio je da se obavi kontrola svih dokumenta vezanih za “Dane ludaje”. Markov je stava da su u konkretnom listu stvari preuveličane, kao i da je tekst plasiran bez dovoljno proverenih informacija.