Donacije “Mecafora” i “Baninija” za Dečiji i Školski dispanzer – Grad Kikinda uvek će dati podršku društveno odgovornim kompanijama

Celokupna rekonstrukcija objekata Dečijeg i Školskog dispanzera iziskuje mnogo vremena i sredstva.

Zato se ovim problemima sistemski, a pomoć jednoj od najznačajnijih zdravstvenih ustanova u gradu, pored lokalne samouprave, dale su kompanije koje posluju u Kikindi:

-Mi smo u međuvremenu uspeli da anamiramo lokalne privrednike i privredu, koja je u nekim vremenima pokazivala široku društvenu odgovornost. Danas se ponavlja ono što je nekada bilo prepoznatljivo za ceo grad, a to je da sve ono što ne može u određenom trenutku ne može da se isfinansira od strane grada bude deo donacija firmi koje posluju u našoj Kikindi, istakao je gradonačelnik Pavle Markov.

Ovoga puta posebno su se istakle kompanije „Mecafor“ i „Banini Jaffa“, koji su obezbedili značajne donacije za Dečiji i Školski dispanzer:

-Radi se o kompletnoj rekonstrukciji rasvete Dečijeg i Školskog dispanzera, što je u potpunosti promenilo ambijent u kojem boravimo i samog dvorišta, što je bio velik problem, naročito prilikom akreditacije naše ustanove. To je donirao „Mecafor“, a vrednost je oko 400.000 dinara. „Banini Jaffa“ je donirala medicinsku opremu: dva aparata za prozivku pacijenata, tri aparata za merenje tenzije kod dece sa tri različite manžetne i dva pulsna oksimetra. Vrednost donacije je oko 100.000 dinara. Sve navedeno je toliko vredno i značajno i mnogo nam je pomoglo, pre svega u poboljšanju uslova u kojem deca i pacijenti borave, a zdravstveni radnici rade. Ovo će značajno poboljšati kvalitet našeg rada, kaže načelnica Dečijeg i Školskog dispanzera dr Vesna Tomin.

Za same donatore velika je čast što mogu da pomognu ustanovi poput Dispanzera, jer se tako i zdravstvena zaštita kikindskih mališana podiže na viši nivo:

-Nama je kao firmi jako drago što imamo bilo kakve mogućnosti da pomognemo gradu. Zahvaljujemo se još jednom što smo imali priliku da učestvujemo u obnovi Dečijeg i Školskog dispanzera, naglasio je direktor kompanije „Mecafor“ Nebojša Nedeljković, a predstavnik marketinga „Banini Jaffe“ Đorđe Maksimović je dodao:

 

-Veliko nam je zadovoljstvo što je firma sa predstavnicima Grada i Dispanzera realizovala ovaj značajan projekat. Mi zaista od početka saradnje delimo zajedničke vrednosti i rado se odazivamo na poziv kada god je to potrebno. Čestitam svim kompanijama koje su u prethodnom periodu učestvovale u brojnim projektima. Posao je odlično odrađen i od malih stvari pravi se nešto veliko.

Grad Kikinda uvek će podržavati društveno odgovorne kompanije, koje treba da budu primer svim ostalim preduzetnicima:

-Ovde sam da pozdravim donatore i pozovem sve one koji posluju u Kikindi da se jave lokalnoj samoupravi da bismo ih uputili na prave adrese, a jedna od njih je i Dom zdravlja. Ova donacija je vredna, jer će olakšati rad Dispanzera, a sa druge strane smanjiće se određeni problemi. Nadam se da ćemo uskoro završiti kompletnu rekonstrukciju samo objekta i imati objekat koji će za srednjoročni period biti prihvatljiv. Tako će deca koja dolaze ovde sa određenim problemima imati kvalitetniju i bolju uslugu, objašnjava prvi čovek grada.

Zgrada Dečijeg i Školskog dispanzera jedna je od najlepših u gradu, ali zahteva mnogo ulaganja. U narednom periodu pažnju bi trebalo usmeriti na dotrajalu drvenariju i sam prilaz Dispanzeru, kao i postavljanje rampe.