Domu zdravlja akreditacija na sedam godina

Zahvaljujući velikom trudu i unapređenju usluga Dom zdravlja akreditovan je u narednih sedam godina. Dani akreditacije trajali su od 9. do 11. decembra i tada su predstavnici Agencije za akreditaciju proveravali sve segmente rada ove ustanove.

 

 

 

 

 

 

-Drago mi je što ste postigli najviše ocene jer one predstavljaju dobru usaglašenost sa standardima. Visoka je svest zaposlenih o načinu rada, a to su prepoznali i korisnici – istakla je Svetlana Drča iz Agencije za akreditaciju.

Dom zdravlja dobio je najviše ocene. Prvi put je akreditovana i služba stomatologije.

Stomatologija je prvi put akreditovana. U ovoj službi primetan je kvalitet i usklađenost sa svim standardima i zakonima. Kikindska zdravstvena ustanova jedna je od pet u Srbiji koja je akreditovala ovu službu – dodala je Svetlana Drča.

Kvalitet pružanja zdravstvenih usluga je unapređen istakla je direktorica Doma zdravlja dr Biljana Marković.

-Unaprediti zdravstvenu zaštitu znači raditi više na preventivi. Primarna zdravstvena zaštita treba da radi više preventivnih pregleda. Mi uspevamo da zadovoljimo očekivane potrebe – dodala je dr Biljana Marković, direktorica Doma zdravlja.

Predsednik Saveta za zdravstvo grada Kikinde dr Milovan Blažić čestitao je na uspehu i entuzijazmu.Koordinatorka akreditacije dr Gordana Rodić zahvalila je svim zdravstvenim radnicima na timskom radu.

Kontrola dodeljene akreditacije obavlja se svake godine.