Događanja i dogodovštine Milutina Lute Pavlovića

U Domu učenika “Nikola Vojvodić” predstavljena je knjiga Milutina Lute Pavlovića “Događanja i dogodovštine”. Prema rečima autora svaku priču u knjizi doživeo je i preživeo lično.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Pre ove napisao sam knjigu pod nazivom “Prva i jedinstvena” enciklopedijskog karaktera. Kako bi se “odmorio” od ove teške knjige, na nagovor sina, napisao sam priče o dogodovštinama u košarci – istakao je Milutin Pavlović.

Sve anegdote u knjizi vezane su za košarku jer je Pavlović već 75 godina u ovom sportu i poznat je kao kralj driblera u košarci. U 61 priči pisao je o 162 ličnosti.

-Nadam se da će oni koji dođu do knjige napraviti spoj između mojih autobiografskih beležaka i razvoja košrake. Uspeo sam da se od bosonog dečaka u Kikndi vinem do direktora Više košarkaške škole u Beogradu – rekao jke Pavlović.

Recenzent, profesor dr Zlatko Ahmetović, dekan Fakulteta za sport i turizam, dodao je da je knjiga svojevrsno svedočanstvo o košarci o njenom razvoju na našim prostorima:

-Milutin Luta Pavlović pustio je emociji na volju i napisao je nešto iz svog ličnog života. Knjiga je određena retrospektiva, autobiografska priča koja oslikava lucidnost Lutinog života.

Knjiga je posvećena uspomeni na Ivana Subotičkog, prvog košarkaškog trenera u Kikindi.