Dodeljena najviša gradska priznanja: Nagradu za životno delo dobila Aranka Felbab

Na svečanoj sednici koja je u gradskoj kući okupila veliki broj gostiju iz privrednog, kulturnog, sportskog i društvenog života grada, gradonačelnik Pavle Markov uručio je najviša gradska priznanja za izuzetne rezultate u 2018. godini- nagradu za životno delo, godišnje nagrade i pohvalnice Grada Kikinde.

Gradonačelnik Markov je ocenio da je iza nas veoma uspešna godina u kojoj je sve što je planirano- urađeno, a mnogo posla sledi i u narednoj – sve u cilju da Kikinda bude što razvijeniji grad i kvalitetnije mesto za život. 

Nagradu za životno delo koja se dodeljuje pojedincima koji su svojim radom ostavili neizbrisiv trag u istoriji našeg grada- dobila je Aranka Felbab. Punih 30 godina ova plemenita sugrađanka bila je sekretarka Crvenog krsta i sinonim za uspešan rad ove organizacije koja je sa njom na čelu uvela niz novih humanitarnih aktivnosti.

Dobitnici godišnje nagrade su dr Vesne Tomin, pedijatar, za izuzetnu posvećenost u lečenju dece i omladine i unapređenje rada Dečijeg i Školskog dispanzera, prof. dr Nedeljko Radlović, pedijatar i istraživač u oblasti medicine,autor brojnih naučnih radova, koji je svoj rad takođe posvetio deci i bio stručna podrška specijalistima pedijatrije u Kikindi, Muški rukometni klub “Kikinda Grindeks” za najveći sportski uspeh u godini na izmaku i plasman u najviši rang, i petorica mladića koji su za radnike NIS-a povređene u požaru u septembru ove godine, donirali kožu. Humanu i plemenitu petorku nagrađenu godišnjom nagradom Grada čine Jovan Mijatović, Damir Komlenić, Stojan Mišković, Sava Zorić i Đorđe Čičulić.

Pohvalnice su dobili – za pet decenija uspešnog pedagoško-sportskog rada Slavoljub Kosanović, za međunarodno priznate rezultate u oblasti informatičkih nauka prof. dr Ervin Varga, za popularizaciju skulptura od terakote velikog formata promovisanje Simpozijuma i Muzeja Tera i medijsku promociju grada akademski vajar Jovan Blat, za višedecenijski preduzetnički rad Pekara Ristevski, za ekonomsko osnaživanje žena na selu firma “Italteks intimo”, za nesebičnu pomoć u spasavanju ljudi i imovine DVD iz Kikinde i devet sela i za izuzetan doprinos kulturi Duvački orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva, najstariji duvački orkestar u Vojvodini.

U muzičkom delu svečane sednice nastupio je Vladimir Jakšić uz klavirsku pratnju Eve Aranjoš Francuski.