“Đurini osnovci” pobednici ovogodišnjeg kviza “5+”


Nakon završnog ovogodišnjeg kviza, „5+“, u kom su svoje znanje pokazali učenici svih 15 osnovnih škola na teritoriji grada i okolnih sela, pobedili su najbolji, pokazavši svoja znanja, brzinu i logiku, kao i pripremljenost. I ovoga puta je televizija Rubin za tri prvoplasirane škole pripremila nagrade.

Na prvom mestu, očekivano i sa najviše takta, svoj uspeh su pokazali đaci OŠ „Đura Jakšić“. Na vrlo smiren i dostojanstven način doneli su pobedu školi koja je poznata u Kikindi zbog niza dobrih rezultata na raznim  takmičenjima, angažovanja kako đaka tako i nastavnika, te je uspeh bio i očekivan

Treće mesto je pripalo OŠ „ Vasa Stajić“ , koja se nalazi u Mokrinu i najveća je škola po broju đaka od svih seoskih škola. Đaci iz Mokrina su do sada u svim takmičenjima Kviza “5+” uspešno osvajala prva tri mesta.

 

Na drugom mestu đaci OŠ „Feješ Klara“ su pokazali koliko znači dobra saradnja, zajedništvo, usvojene sugestije nastavnika, ali i drugarski odnos. Ovo je prvi put da se ova škola nađe među prvih tri.

 

Sve ostale škole, koje su učestvovale takođe su bile u približnom rangu, te je na ovakav način i dokazano da se i đaci i nastavnici trude i da im je svima zajednički cilj da iz osnovne škole učenici izađu sa što više znanja.

Redakcija naše TV RUBIN polako se priprema već i za sledeću sezonu kada će neka nova generacija, dobro pripremljenih đaka, kroz zabavu i upoznavanje sa vršnjacima i uz mentorstvo svojih nastavnika, pokazati da znaju i to za 5+!