“Đurini osnovci” osvojili prestižne nagrade na likovnom konkursu “Vaskršnja radost”

U okviru takmičenja, koje je na nivou republike organizovala Umetnička škola „Đuro Salaj“ iz Beograda, pod nazivom „Vaskršnja radost“, u konkurenciji od 300 učesnika,  “Đurini osnovci” su poneli dve nagrade. Prva nagrada je pripala učeniku drugog razreda Vuku Karanoviću, koji je, kako kaže, do ideje o motivu na slici  došao sam, a i sam se i potrudio da svoju ideju prenese na papir.

Inače, kako je navela učiteljica Danijela Dragin, ovaj uspeh i prva nagrada se čeka već od prvog razreda i to ne bez razloga, budući da je Vuk Karanović jedan od najtalentovanijih učenika u razredu, kada je likovna kultura u pitanju, čega je i sam svestan. Treća i ne manje vredna nagrada pripala je učenici četvrtog razreda Aleksandri Molnar, koju je nagrada obradovala kao i učešće na kreativnoj radionici.

Na takmičenju su bile dozvoljene sve likovne tehnike. Proglašenje pobednika i dodela nagrada održano je u Plavoj sali Centra za obrazovanje „Đuro Salaj“, gde je najpre održan pozorišni događaj za decu, a nakon toga im je omogućeno da učestvuju u likovnim, dekupaž i radionicama umetničke keramike.