Đaci učili tehnike crtanja u okviru projekta “Budi kao drvo, rasti svaki dan”

Projekat pod nazivom “Pomoć deci migrantima i svoj deci iz depriviranih sredina” u Kikindi se realizuje u osnovnim školama “Đura Jakšić”, “Sveti Sava” , “Feješ Klara” iz Kikinde, “Ivo Lola Ribar” iz Novih Kozaraca, kao i u srednjim Tehničkoj i SSŠ “Miloš Crnjanski”. Podržan je od strane Ministarstva prosvete, a preko IPA fondova. Svaka škola ima potprojekat, tako da je u galeriji “Zdravko Mandić” u Novim Kozarcima realizovan projekat škole “Ivo Lola Ribar” u okviru kojeg su osnovci imali radionicu slikanja.

Osim likovne kolonije, projektom su predviđene ekološke radionice, učenje jezika, rad na rukotvotiranama, radionice tolerancije, diskriminacije, stereotipa, predrasuda.

Slikar Braco Azarić ovom prilikom predstavnicima škola “Feješ Klara”, “Sveti Sava” i “Ivo Lola Ribar” uručio je slike iz legata Zdravko Mandić.Naredna aktivnost biće 16. novembra kada će biti obeležen Dan tolerancije. Projekat je počeo u avgustu i trajaće do naredne godine, a za šest škola učesnica izdvojeno je 3,5 miliona dinara za njegovu realizaciju.