Devojčice OŠ “Petar Kočić” među prvih pet na takmičenju “Uhvati ideju”

Na takmičenju, koje je organizovalo Udruženje poslovnih žena Srbije, uz podršku kompanije Vip, a povodom obeležavanja Međunarodnog Dana devojčica u IKT-u, među prvih pet ekipa našle su se učenice OŠ „Petar Kočić“ iz Nakova.

 

U finalu takmičenja „Uhvati ideju”, koje je organizovano s ciljem da se devojčice osnaže prilikom odabira budućih profesija, kao i da se podstaknu da, pri razmišljanju o profesionalnoj orijentaciji, budu vođene ličnim interesovanjima i talentima, svojim originalnim projektom, među prvih pet našle su se učenice Tijana Grbić, Ivana Zorić i Marina Glišin, iz OŠ “Peatar Kočić” iz  Nakova.

Kako je objasnila mentorka ekipe iz Nakova, psiholog Jelena Kiš, tokom jedne od aktivnosti, devojčice su obilazile firme na čijem čelu su žene, a druga aktivnost je podrazumevala predstavljanje preduzetničkih ideja.

-Za učešće se prijavilo 90 osnovnih škola iz više od 60 opština. Takmičenje je organizovalo Udruženje poslovnih žena Srbije uz podršku kompanije Vip mobile, s ciljem osnaživanja devojčica prilikom izbora buduće profesije. Ideja učenica iz naše škole  jedna je od pet najboljih u konkurenciji od 90 škola, što daje podsticaj i drugim učenicama iz malih sredina i malih škola da i njihova preduzetnička ideja može biti dobra, bez obzira na sredinu iz koje dolaze i da obrazovanje iz informacionih i komunikacionih tehnologija nije opredeljeno jedino za dečake.

U finalnom delu takmičenja pet timova finalistkinja iz cele Srbije, među kojima i naše devojčice iz Nakova predstavile su svoje radove predsednici Vlade Rapublike Srbije, Ani Brnabić i predstavnicima Vip-a i UPŽ Srbije.