Deseti međunarodni mini sajam preduzetništva

Opšte udruženje preduzetnika Kikinde, organizovalo je deseti međunarodni mini sajam preduzetništva. Ovaj događaj otvorili su predsednik udruženja, Siniša Pašić, gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov i član gradskog veća, Miodrag Bulajić.
vlcsnap-2016-10-08-13h56m58s190

Predsednik udruženja izrazio je želju da budući sajmovi budu mnogobrojniji, na nivou nekada održavanih sajmova u hali Jezero, ali i naglasio da se i u ovoj godini primećuje porast broja izlagača. Ovogodišnji sajam posetila su udruženja preduzetnika iz Brčkog, Virovitice, Doboja i Bihaća, a međunarodni karakter, dokaz je značaja ovog događaja.

Organizatori su iskoristili priliku da za vrema trajanja Dana ludaje pruže priliku preduzetnicima da stvore kontakte sa posetiocima, a ovaj događaj, podržala je i lokalna samouprava.

Izlagači su zadovoljni uslovima na sajmu, ali tvrde da je kupovna moć građana mala i da bi bilo neophodno organizovati više ovakvih prilika da se plasiraju proizvodi. Ipak, svaku priliku vrlo dobro iskoriste kako bi promovisali plodove svog rada.

Popularizacija ovog događaja može dovesti do povećanja broja izlagača u narednoj godini, a spas preduzetništva u budućnosti, mogao bi biti u strategiji vlasti da se ne favorizuju samo pojedini preduzetnici, već da se radi na otvaranju novih firmi i pospešuje rast malih preduzeća.

Gosti su, u duhu manifestacije, posluženi pitama od ludaje, a organizovan je i program na kom su udruženja građana pokazala umeće u pripremi ukusnih poslastica.