“Delfin generacija” 10. avgusta

 

Zvuci rok i disko ritma, koji su se najčešće mogli čuti u diskoteci „Delfin“, davnih osamdesetih godina i ovoga leta će upotpuniti veče u avgustu u našem gradu. Poznati DJ Sava Grabić, zaštitni znak baš te diskoteke biraće najpoznatije numere onog vremena vraćajući generaciju par desetina godina unazad.

Nakon prošlogodišnjeg oduševljenja generacije, koja je u gradu i najbrojnija, onih rođenih šezdesetih i sedamdesetih, efektima Disko večeri, na otvorenim bazenima SC „Jezero“ i ovoga leta će baš ti zvuci ispuniti još jednu letnju noć. Naime, tačno 40 godina od osnivanja čuvene diskoteke „Delfin“ planirano je veče za druženje uz zvuke, neobično rečeno, stare mladosti. Za miks pultom će biti zaštitni znak diskoteka Sava Grabić, a koliko smo mogli da načujemo, ovoga puta će biti za svakoga po nešto:

-Eto i ove godine zahvaljujuću Kancelariji za turizam ćemo se opet okupiti. Mnogima je žao što to neće biti ovde, na Starom  jezeru, ali gledaćemo mi da ispunimo i tu žeju. Sada su to tehnički razlozi, zbog kojih nismo u mogućnosti. Gledaćemo da ne bude kao prošle godine, nećemo za tri sata moći da ispunimo sve želje i da pustimo sve one pesme, koje pamti generacija koja je išla u Delfin, ali bar 50% će biti.

Snimajući emisiju „Rubinizmi“ na Starom jezeru o Savi Grabiću i diskoteci „Delfin“saznali smo i da je plej lista već gotovo završena, Naš sagovornik ipak nije hteo da otkriva ritam kojim će se odvijati noć puna uspomena. Iako je prošle godine u 80 % slučajeva bio zastupljen samo disko ritam, ovoga puta na molbu onih koji su voleli i još uvek vole onaj malo tvrđi, rok zvuk,  biće i tih nota:

-Ljudi koji dolaze i ja sa njima imamo lepe uspomene na ono neko davno vreme, baš zahvaljujući muzici. Treme male ima, kako da ne’? Ipak…sve nas to vraća u mladost.

Disko rok veče, desetog avgusta, za sve generacije, a posebno onu takozvanu „Delfin generaciju“ predstavljaće poseban doživljaj. Tačno u 21 sat, na platou pored otvorenih bazena SC „Jezero“ još jednom će biti igre u ritmu muzike za ples, dok lipe cvatu, a Miki kaže da se boji da bi mogao da mu neko ukrade biciklo, dok čeka jednu Natašu.