Delegacija Kikinde u radnoj poseti Bosanskom Grahovu

U Bosanskom Grahovu je 1.maja održana sportska manifestacija “Vratimo sport u Grahovo” koja je okupila brojne Grahovljane rasute po svetu, a manifestaciji su prisustvovali i gradonačelnik Nikola Lukač i predsednik Skupštine grada Mladen Bogdan.

Praznik rada, 1.maj kikindski čelnici proveli su u radnoj poseti Bosandskom Grahovu. Bila je ovo prilika da se uspostavi saradnja, upoznaju nosioci funckija sa obe strane I razgovara o daljim planovima. Povod za odlazak kikindske delegacije u Grahovo bila je po prvi put održana manifestacija Vratimo sport u grahovo” a čiji je cilj upravo da privuče ljude koji vuku korene iz ovog mesta. Verujem da će se ljudi vraćati u svoj rodni grad da ga zajedno gradimo, rekao je tim povodom načelnik opštine Bosanskog Grahovo. Sportski događaj bio je interesanstan i predstavnicima naše delegacije. U trci su učestvovali Stevan Marić iz Atletskog kluba Kikinda i odbornik Srđan Sivčev. Razvoj turizma je veliki potencijal Grahova a sudeći po snimcima koje imamo priliku da vidimo sigurni smo da su mnogi Kikinđani zainteresovani da provedu vreme u ovakvom okruženju.

Uvek je lepo doći u Bosansko Grahovu. Grad Kikinda ima jedan poseban osećaj prema Bosanskom Grahovu, Drvaru, Petrovcu I drugim mestima iz Bosne jer jedan veliki broj naših sugrađana jeste poreklom iz ovih krajeva, Zahvaljujem se na ovako lepom prijemu i naravno početku ili nastavku jedne dobre saradnje Grada Kikinde I Bosanskog Grahova. Nadam se da ćemo u narednom periodu dolaziti češće, obilaziti se, razmenjivati iskustva i da će kako stanovnici Grahova dolaziti kod nas u Kikindu da vide naše turističke potencijale i lepote grada Kikinde, siguran sam da će I Kikinđani sa radošću u narednom periodu dolaziti ovde u Bosansko Grahovo, neki da obiđu I svoja ognjišta I da upoznaju sve ove lepote Grahova, rekao je tim povodom Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.